Naše motto: Medem proti krizi!

« zpět

Propolisová mast = Ekzém bez kortikoidů

Propolis nejenže působí hojivě na rány, ale dokáže zastavit úporné svědění. Na ekzémy se nejlépe hodí propolisová mast. Po aplikaci začne kůže namísto svědění mírně pálit - to proto, že se účinné látky z propolisu dostávají do ekzémem poškozených míst. (Pořád lepší, když to pálí než když to svědí.)

Propolisovou mast je nejlepší aplikovat na noc, protože především ve spánku dochází k regeneraci pokožky. Již po pár ošetřeních uvidíte, jak vyrážka mizí.

Samozřejmě propolisová mast nevyléčí ekzém nadobro, neboť příčiny bývají často psychosomatického rázu, avšak alespoň pomůže zmírnit nepříjemné svědění a zregenerovat poškozenou pokožku. Po hormonálních mastech (kortikoidech) pak už sáhnete pouze v případě, že se vyrážka náhle nekontrolovatelně zhorší.

Propolisovou mast, kterou vyrábí Fanda včelař, můžete objednat ve dvou variantách: buď s bílou vazelinou nebo čistě přírodní bez jakékoli chemie (včetně té vazeliny).

Srovnáte-li propolisové masti od Fandy s těmi, které lze koupit v lékárnách, zjistíte, že masti z lékáren často propolis ani "neviděly" (přitom jsou dražší). Fanda má na masti certifikáty a ručí za jejich kvalitu.